Na konci ledna se judisté z Hulína vydali na Zimní turnaj do Vsetína, aby zde reprezentovali svůj klub ve sportovním duchu a přátelské atmosféře. Konkrétně 27. ledna 2024 se tělocvična základní školy proměnila v arénu, kde se na dvou tatami odehrávaly napínavé zápasy. Tento turnaj, s omezením na maximálně 150 závodníků, přilákal judisty z různých koutů země, včetně čtyř hulínských borců, pro které se stal důležitým milníkem v jejich sportovní kariéře.

Mezi hulínskými závodníky byli dva, Ženožička Richard a Jakub Doležel, pro které byl turnaj premiérovou zkušeností. Účast na takové soutěži je vždy velkou výzvou a skvělou příležitostí k získání cenných zkušeností, a oba mladí judisté se z turnaje vrátili obohaceni nejen o zážitky, ale i o nové dovednosti a motivaci do dalších tréninků.

Zkušenější členové týmu, Martin Košťál a Daniel Kupsa, prokázali své umění a odhodlání na tatami. Martin Košťál se v silné konkurenci dokázal probojovat až do finále, kde vybojoval cennou stříbrnou medaili. Jeho výkony byly nejen ukázkou technické vyspělosti, ale i mentální odolnosti a bojovného ducha. Daniel Kupsa si z turnaje odnesl bronzovou medaili, což je důkazem jeho skillu a tvrdé přípravy, které předcházely tomuto závodu.

Účast hulínských judistů na Zimním turnaji ve Vsetíně tak přinesla nejen medaile, ale i nepřeberné množství zkušeností a nových poznatků. Pro Richarda a Jakuba to byl první krok do světa judistických závodů, který jim jistě poskytl cenné lekce pro jejich další sportovní rozvoj. Martin Košťál a Daniel Kupsa potvrdili své kvality a dokázali, že patří mezi špičku ve své váhové kategorii.